25.04.2024
Реабілітаційний центр для учасників бойових дій в парку Загребелля. На якій стадії будівництво? (фото і документи)

Реабілітаційний центр для учасників бойових дій в парку Загребелля. На якій стадії будівництво? (фото і документи)

Реабілітаційний центр для учасників бойових дій в парку Загребелля. Будується він чи ні?

У цій статті ми не будемо акцентувати увагу на порушеннях земельного та природоохоронного законодавства. Тут виключно мова про те, як виглядатиме реабілітаційний центр.

Нагадаємо, у четвертій частині циклу статей про забудову парку Загребелля ми розповіли про будівництво житлового комплексу, який на сайті будівельної компанії «Креатор-Буд» називаєтья ЖК «Панорама».

У 2017 році ініціативна група учасників бойових дій та волонтерів анонсувала та підтримувала будівництво реабілітаційного центру на території парку.

На фото: учасники пресконференції. Джерело фото: сайт ЗаЗбручем http://zz.te.ua/

Вони не заперечували, що поруч з тим буде зведений житловий будинок.

Станом на зараз над парком височить 14-поверхова житлова будова.

Журналісту «Очевидець. Медіа» дозволили побувати на території забудови, аби переконати, що реабілітаційний центр будується.

Додамо, що на ютуб-каналі «Креатор-Буду» розміщене відео про хід будівництва ЖК «Панорама» станом на серпень 2020-го.  На той момент ще не розпочалося зведення приміщень для реабілітаційного центру.

Причиною того, що спершу зводилось житло, була наявність баштових кранів. Лиш цього року, коли їх забрали, почалося виконання обіцянки, даної в жовтні 2017-го.

Отож, роботи над зведенням реабілітаційного центру почалися весною цього року. Власне, сам житловий комплекс має форму букви «П». Приміщення під центр є частиною будови, яка в цілому формуватиме замкнутий прямокутник.

Окрім того, що на території забудови дозволили фотографувати процес зведення центру, робочі також надали його креслення. Запланована загальна площа майже 1200 метрів квадратних.

На кресленнях є повна експлікація приміщень. Відповідно до неї, на першому поверсі будуть знаходитися:
– лекційний зал,
– зал лікувальної фізкультури,
– зал з басейном,
– окремо чоловічі та жіночі санвузли, гардеробні,
– санвузол для маломобільних груп населення.

Креслення І-го поверху

На другому поверсі будуть:
– кабінет загального медичного огляду,
– кабінет стоматології,
– терапевтичний кабінет,
– масажний кабінет,
– кабінет гіпнотичного та психологічного оздоровлення,
– п’ять палат для перебування
– кабінет медперсоналу,
– кабінет завідуючого реабілітаційним центром,
– два санвузли: один загальний, другий – для малобільних груп.

Креслення ІІ-го поверху

Підвальні приміщення на експлікації названі технічним підпіллям.

Креслення технічного підпілля (підвал)

На якій стадії будівництво реабілітаційного центру, можна побачити на фотографіях. Дата фото – 9-те липня.

Басейн на І-му поверсі
На ІІ-му поверсі

Варто зазначити, що при в’їзді на територію забудови є інформаційний стенд про будівництво. На ньому зазначено, що кінець будівельних робіт – ІІ квартал 2020 р. На сайті «Креатор-Буду» вказано, що кінець будівництва – ІІ квартал 2021 року.

Паспорт об’єкту при в’їзді на територію забудови

Ймовірно, що будівельні роботи в ЖК «Панорама» і в приміщеннях реабілітаційного центру завершаться цьогоріч.

Реабілітаційний центр – це не тільки приміщення. Це, скоріш за все, окрема юридична особа. Це персонал і його зарплати, це придбання необхідного інвентаря, устаткування, оплата електроенергії, води та опалення.

Вигляд на приміщення реабілітаційного центру з внутрішньо-будинкової території

Нагадаємо, що згідно інформації від учасників пресконференції 2017-го року, реабілітаційний центр для учасників бойових дій стане комунальною власністю міста Тернополя.

Тож чи буде міська рада за кошти платників податків фінансувати його діяльність? Відповідь на це питання ми попробували дізнатися в пресслужбі міської ради.

Звичайно, відразу керівник пресслужби Мар’яна Зварич не готова була відповісти відразу. Адже для прийняття в комунальну власність приміщень і фінансування нової комунальної установи необхідно виконкому та сесії прийняти ряд процедурних рішень.

Журналіст «Очевидець. Медіа» надіслав у Тернопільську міську раду інформаційний запит з переліком питань щодо прийняття приміщень в комунальну власність та фінансування реабілітаційного центру. Як тільки отримаємо відповіді, ми їх опублікуємо.

Креслення покрівлі