24.04.2024
В Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти Фото:https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3526568-ponad-7000-ukrainskih-vijskovih-znikli-bezvisti-upovnovazenij.html

В Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти

В Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти, до якого будуть вноситися дані про зниклих. Реєстр розроблено Міністерством внутрішніх справ спільно з уповноваженим зі зниклих безвісти осіб та іншими відомствами.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У реєстрі буде зібрано та централізовано дані щодо зниклих безвісти: ПІБ людини, місце та дата народження, сімейний стан, місце проживання, територія, на якій відбулося зникнення, обставини та час зникнення, прикмети людини.

«Наявність централізованої інформації про зниклих безвісти допоможе налагодити більш ефективну пошукову роботу. Лише взаємодіючи з іншими відомствами, нам вдасться якомога швидше розшукати зниклих людей» — сказав уповноважений зі зниклих безвісти осіб Олег Котенко.

Також до реєстру буде внесено інформацію про наявність чи відсутність рішення суду про визнання людини безвісно відсутньою або оголошення померлою, а також інші дані, що використовуються для забезпечення обліку осіб.