25.04.2024
У Тернополі сім’ї, які постраждали від війни, отримають грошові сертифікати на придбання продуктів Фото:https://ternopilcity.gov.ua/news/66682.html

У Тернополі сім’ї, які постраждали від війни, отримають грошові сертифікати на придбання продуктів

У Тернополі активно працює програма благодійного фонду Cesal (Мадрид, Іспанія) спільно з громадською організацією «Епіцентр дітям». Мета цієї програми – підтримка й надання психологічної і гуманітарної допомоги сім’ям з соціально незахищених категорій та внутрішньо переміщеним особам, які проживають у Тернопільській громаді.

Як повідомили у міській раді, завдяки фонду Cesal сьогодні ВПО, які проживають у Тернополі мають можливість отримати сертифікати для придбання продуктів. Адже важливо, щоб категорія внутрішньо переміщених осіб могла соціалізуватися й почуватись повноцінними жителями нашого міста».

Як зазначають координатори ГО «Епіцентр дітям», першу частину допомоги, а саме – 605 сертифікатів номіналом 500 грн уже видали у лютому. У квітні заплановано видати понад 2000 таких сертифікатів для придбання продуктів. Сертифікат видається як на дорослого члена сім’ї, так і на дітей.

Загалом, за час роботи проєкту надано психологічну допомогу понад 350 особам, а також грошові сертифікати на загальну суму 1 302 500 грн на покупки продуктів та речей першої потреби для понад дві тисячі осіб, в тому числі дітям та їх сім’ям, особам пенсійного віку.

Нагадаємо, громадська організація Cesal (Іспанія) уклала договір про співпрацю з громадською організацією «Епіцентр дітям» (Україна) у 2022 році, щоб надати психологічну та гуманітарну допомогу дітям та сім’ям, що постраждали від війни.